Direct online reserveren

Hotel WeidumerHout

Een bijzonder boutique hotel met een uitgesproken landelijke en daarmee zeer rustige ligging. Een buitengoed van drie en een halve hectare, zes kilometer ten zuiden van Leeuwarden aan de Zwette (elfstedentochtroute), met een eigenzinnig charme hotel en bijbehorend restaurant: WeidumerHout. In onze boomgaard kunt u genieten van een weids uitzicht met mooie zonsondergangen. 

Het restaurant, de hotelbar en een aantal hotelkamers is ondergebracht in een karakteristieke Friese kop-hals-romp boerderij uit 1867. Hoewel inmiddels van alle gemakken voorzien, is de agrarische geschiedenis van dit bijzondere gebouw waar mogelijk in ere gehouden. Gekozen is voor een sobere, functionele uitstraling met een zeer eigenzinnige en warme kwaliteit. In de dienstverlening van ons bedrijf staat rust, ontspanning en genieten centraal. 

BOEK UW HOTELKAMER

In alle seizoenen is het bijzonder tot rust komen en genieten op WeidumerHout. We nemen u graag mee in de verschillende belevingen van de seizoenen.

Friesland is op haar groenst in de zomer. In de omgeving kunt u prachtig wandelen, varen en fietsen. U heeft een hotelkamer geboekt en komt in de middag om 13:00 uur aan. De kamer is nog niet gereed, maar u bestelt alvast een lekker broodje of een verse salade op ons terras. Op het terras staat vaak een verkoelend windje met fijne schaduwplekken, waardoor u hier lekker kunt zitten. Na uw lunch kunt u gebruik maken van onze elektrische fietsen, kano’s, sloepjes of SUPs. In de avond kunt u genieten van een lekker diner en afsluitende borrel op ons terras. Met het geluid van krekels op de achtergrond geniet u van een heerlijke langzame zomeravond. Bij helder weer kunt u de mooie sterrenhemel bewonderen, zeker wanneer u iets verder de weilanden in gaat. De volgende ochtend wordt u rustig wakker met het geluid van vogels op de achtergrond, waarna u een ontbijt op bed kunt krijgen in uw room-with-a-view, of aan kunt sluiten bij ons ontbijtbuffet in de karakteristieke boerderij. In de zomer zorgen we voor lekker vers fruit, frisse yoghurt en natuurlijk ons klassieke Friese suikerbrood bij het ontbijt.

 

In de herfst en winter is Friesland rustig en stil. Ideaal om heerlijk tot rust te komen. Door koud of herfstachtig weer vindt u de weg naar uw hotelkamer. De hotelkamers zijn goed geïsoleerd, waardoor het lekker warm is in uw kamer. In de hotelkamers boven in de boerderij tikt de regen gezellig op de schuine ramen, in de rooms-with-a-view kijkt u uit op donkere wolken die bijzonder afsteken tegen de groene weilanden. Met uw warme jas aan loopt u terug naar ons knusse restaurant, waar de kaarsjes een gezellig licht verspreiden. Een smaakvol diner, wellicht kiest u voor ons chef’s menu, wordt voor u geserveerd. Achter in de boerderij is een fijne sauna, welke u voor 1 tot 2 uren privé kunt reserveren. Wellicht maakt dit uw verblijf compleet. Wanneer u de volgende ochtend wakker wordt, heeft u kans op de altijd weer bijzondere ochtendnevel over de uitgestrekte weilanden of over het water genaamd de Zwette. In de rooms-with-a-view kunt u een ontbijt op bed bestellen, of na een ochtendwandeling over ons terrein schuift u bij het ontbijtbuffet bij ons in de boerderij aan.