Direct online reserveren

Over ons

Het jaar 2020 is voor ons een bijzonder jaar. Precies dertig jaar geleden begon het verhaal van WeidumerHout. Eddy de Boer en Geke van der Hem kochten in 1983 de kop-hals-rompboerderij uit 1867. Na zeven jaren verbouwen, opende in 1990 de deuren van WeidumerHout in eerste instantie als camping met theeschenkerij. Elk jaar werd er een verbouwing verwezenlijkt en daarmee is dertig jaar later Hotel Restaurant WeidumerHout een bijzonder levenswerk.

Hoe het begon

Terug naar de jaren 90. Er kwamen drie kinderen (dochter Janne-Richt, eigenaresse van Jane's Planet, zoon Machiel en dochter Martzen (volgt de studie Algemene Sociale Wetenschappen). Ook bij hen zit het (horeca)ondernemen in het bloed. Zoon Machiel de Boer volgde een opleiding tot zelfstandig werkend kok, deed onder andere ervaring op bij De Brigantijn (Wartena) en Sir Sebastiaan (Heerenveen). Na het afronden van zijn studie vertrok hij naar Australie, waar hij werkzaam was in het hogere segment en zich ook toelegde op de management kant. Om zich daarna full time als chef-kok aan restaurant WeidumerHout te wijden.

Twintig jaar later

Samen met Machiel de Boer (2010, chef/2018, mede-eigenaar) en zijn vrouw Sarah Mulder (2014, gastvrouw) is Hotel Restaurant WeidumerHout inmiddels gegroeid van groene camping met theeschenkerij naar (eco)luxe hotel met in het weiland de bijzondere hotelrooms-with-a-view en bijbehorend Michelin Bib Gourmand restaurant.

In 2016 besloten we afscheid te nemen van de camping, om diverse redenen, maar voornamelijk om de kwaliteit van het restaurant en hotel te upgraden. En onze keuze bleek juist want daarna ging het snel. Ons hotel (sinds 2015 in de hotelgids van Michelin te vinden) mocht zich aansluiten bij QL hotels. Een overkoepelende organisatie met een collectie van ruim 130 onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels. Culinair genieten én overnachten gaan daarbij hand in hand. 

Ook het restaurant kwam al snel in de spotlights. Na 20 (!) jaar te hebben gewerkt met een kwalitatief verrassingsmenu (met de keuze uit vlees of vis) besloten we in 2018 afscheid te nemen van deze werkwijze. Het werd tijd voor iets nieuws. Na jarenlange ervaring in visrestaurants, ligt Machiel's hart niet bij vlees, maar bij vis. Er volgde een menukaart met veelal vis (regionaal en/of duurzaam) en met een Oosterse twist. In november 2018 (nog geen jaar na deze beslissing) werden we totaal overdonderd met het nieuws dat onze restaurant bekroond was met Michelin Bib Gourmand! Een ware beloning. Daarna volgde een spannende tijd, was het misschien toch een toevalstreffer? Gelukkig kwam in november 2019 het verlossende woord, opnieuw werd het restaurant bekroond met deze prachtige onderscheiding!

Bijzonder jaar

Ondertussen zitten wij tien jaar later middenin een bijzonder jaar. Eddy en Geke dragen na tientallen jaren hun werk over aan zoon Machiel. Dit zal voor ons, maar ook voor u als gast, dus een ontzettend bijzonder (spannend) jaar worden! U kunt zich via onze nieuwsbrief inschrijven, we willen u als trouwe gast graag op de hoogte houden.